Najnowsze trendy w dietoterapii oparte o interdyscyplinarne i holistyczne metody pracy
  • Probiotykoterapia – jak poprawić dobrostan pacjenta poprzez odbudowę mikrobioty jelitowej z wykorzystaniem probiotyków, rola poszczególnych rodzajów bakterii, wytyczne CRN/IPA (znaki identyfikacyjne jakościowego produktu), mechanizmy immunomodulacyjne i przeciwzapalne probiotyków.
  • Suplementacja – jakie są wskazania kliniczne do stosowania suplementacji w terapii dietetycznej, interakcje z lekami, możliwa toksyczność oraz jak suplementy diety mogą wpłynąć na przekłamywanie wyników laboratoryjnych?
  • Fitoterapia – podstawowe substancje czynne, właściwości oraz zastosowanie poszczególnych grup związków roślinnych w fitoterapii oraz zasady dawkowania leków roślinnych, jak tworzyć receptury dostosowane do indywidualnej sytuacji pacjenta przy współistniejących jednostkach chorobowych takich jak, np. cukrzyca?

Pakiet materiałów: planer terapii dla pacjenta z zalecanym modelem suplementacyjnym, tabele szczepów probiotycznych, gotowe receptury fitoterapeutyczne dla najbardziej problematycznych schorzeń umożliwiające holistyczne wspieranie pacjenta w procesie terapeutycznym.

MATERIAŁY

Lista lekcji jest pusta